Oftalmologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem građe i funkcije oka u zdravom i bolesnom stanju. U Poliklinici Maja prednost imaju najmlađi pacijenti, kojima zahvaljujući najsavremenijoj dijagnostici pružamo kompletnu dijagnostiku i lečenje.

Ukoliko je potrebno preduzeti komplikovanije procedure, poput hirurških zahvata, pacijente upućujemo na lečenje u specijalnu bolnicu za oftalmologiju Klinika Maja.

Iskustvo i profesionalizam koje nudimo iz oblasti oftalmologije već skoro 30 godina, ostaje središte našeg poslovanja i prepoznatljivosti.

Vid je jedno od pet čula koje nam pomaže da spoznajemo svet oko sebe i postepeno se razvija od našeg rođenja. Smatra se da beba još u majčinoj utrobi oseća promene svelta, a kada se rodi primećuje svetlost, senku i pokrete.

U većini slučajeva vid se formira između četvrte i pete godine života, a razvijen je na oba oka u vreme polaska u školu.

Prvi očni pregled je najbolje obaviti u prvoj godini života, između šestog i dvanaestog meseca. Osnovni pregled obavlja pedijatar i njega treba obavestiti ukoliko imate porodičnu istoriju očnih bolesti poput strabizma ili glaukoma.

Pedijatar će nakon toga odlučiti da vas pošalje kod oftalmologa ako sumnja na neku nepravilnost u razvoju vida. Ukoliko nema potrebe za odlaskom kod oftalmologa, bebin drugi očni pregled treba obaviti do treće godine života. Tada se ponovo utvrđuje da li postoji neko oštećenje vida, strabizam ili urođena anomalija.

oftalmologija
Kolektiv Klinike Maje i Poliklinike Maje deli zajedničku ljubav prema oftalmologiji i zato kod nas možete biti sigurni da ćemo svakoj dijagnozi pristupiti sa maksimalnom pažnjom i odgovornošću.

Oftalmologija

Naš tim