Dr Vesna Cvetković, specijalista pedijatrije, subspecijalista endokrinologije. Više od dve decenije radi na Klinici za dečje interne bolesti Univerzitetskog Kliničkog Centra u Nišu. Dečjom endokrinologijom bavi se od 2006. godine.

dr Vesna Cvetković

specijalista pedijatrije dečji endokrinolog

Njeno višegodišnje kliničko iskustvo obuhvata, pre svega, rad sa hospitalnim i ambulantnim pacijentima. Kliničko praćenje iz svih oblasti dečje endokrinologije: različite faze dijabetesa tipa 1 i 2 u svim uzrastima, oboljenja štitaste žlezde, poremećaje rasta i pubertetskog razvoja, gojaznost. Uz to i savetovanje iz oblasti nutricije u skladu sa specifičnostima problema i dijagnoze, kao i u okviru programa “hrono ishrane” dece i adolescenata.

Uz sve navedeno, poseduje znanja i veštine u akutnom zbrinjavanju vitalno ugroženih pedijatrijskih pacijenata svih uzrasta. Od novorođenačkog do adolescentnog perioda, sve vreme radeći i na odeljenju intenzivne nege Dečje Klinike.

Tokom svoje dugogodišnje karijere, znanje i iskustvo sticala je na brojnim postdiplomskim kursevima, kongresima i radionicama iz oblasti pedijatrije, a posebno iz oblasti dečje endokrinologije.

Učesnik je brojnih medicinskih simpozijuma i kongresa širom Evrope i sveta. Na brojnim domaćim skupovima izlagala je svoje radove. Više od 10 godina radi kao istraživač u brojnim kliničkim studijama iz oblasti dečje endokrinologije.

Dr Vesna Cvetković diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu, gde je završila specijalizaciju iz oblasti pedijatrije kao i užu specijalizaciju iz oblasti endokrinologije.